Ben je als ondernemer aan het kijken naar een AOV verzekering? Als zzp’er is het verstandig om jezelf verzekerd te hebben tegen een groot aantal risico’s die je loopt. Het moet namelijk voorkomen dat je financiële problemen krijgt en na verloop van tijd de werkzaamheden niet meer voort kan zetten. De AOV verzekering zorgt dat je in het geval van arbeidsongeschiktheid niet na hoeft te denken over de financiële gevolgen, maar je helemaal kan richten op het herstel. Het is namelijk de verzekering die dient als vangnet in het geval van ziekte of een ongeval. Je ontvangt maandelijks een uitkering als je niet in staat bent om te werken, zodat je de rekeningen kan blijven betalen terwijl je herstelt. De financiële stress vermindert en je kan je beter focussen op wat er echt toe doet in deze periode. 

Meer zekerheid tijdens het herstel

Maar waarom moet je als zzp’er dan een AOV verzekering hebben? Als zelfstandig ondernemer ben je verantwoordelijk voor jouw eigen financiën. In loondienst heb je verschillende voordelen, waaronder het doorbetaald krijgen tijdens ziekte. Als zelfstandig ondernemer geldt dat wanneer je niet werkt, je ook geen inkomen hebt. Het geeft dus een bepaalde zekerheid, doordat je niet afhankelijk kan zijn van sociale vangnetten zoals bijvoorbeeld de WIA. Je kan hiermee alle kosten dekken die nodig zijn, zonder dat je in de financiële problemen komt. In de tussentijd geeft het meer gemoedsrust, waardoor de financiële stress het herstel niet in de weg kan staan. 

Een goede dekking en het eigen risico

Maar hoe kies je dan de juiste AOV zzp Univé? Hiervoor moet je weten hoeveel inkomen je op dit moment hebt en hoeveel je hiervan wilt beschermen. Let hierbij op de maandelijkse uitgaven die je hebt en zorg dat de dekking voldoende is om in ieder geval deze kosten te kunnen dekken. Houd er wel rekening mee dat veel verzekeringen een wachttijd hebben. Dit is de tijd vanaf het moment van ziekte tot aan het moment dat je een uitkering ontvangt. Hoe langer deze wachttijd, hoe lager je maandelijkse premie kan zijn. Zo ook als je de hoogte van het eigen risico aanpast. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de maandkosten zijn voor de verzekering die je hebt afgesloten. 

Voorwaarden en de juiste optie

Bij het vinden van de beste AOV voor zzp’ers is het verstandig om de polisvoorwaarden vooraf goed door te nemen. Sommige verzekeringen kunnen bepaalde aandoeningen of situaties uitsluiten. Zorg ervoor dat je begrijpt wat wel en niet gedekt is. Vergelijk dan ook de premies die je moet betalen voor de verschillende dekkingen. Over het algemeen is de basisverzekering de goedkoopste variant. Je kan ook voor de uitgebreidere opties kijken. Zorg ervoor dat je een verzekering hebt die volledig bij jouw situatie past en waarmee je voorkomt dat je op een later moment in de problemen komt. Vergeet niet dat jouw situatie kan veranderen. De verzekering moet daarom ook met je meegroeien voor een goede dekking.