Als er een ding is wat je tijdens je vakantie niet wilt, dan is het wel in de problemen komen. Je hebt waarschijnlijk lang uitgekeken naar je reis en dan moet je er niet aan denken dat er iets gebeurt waardoor je je plannen om moet gooien, of waardoor je jezelf diep in de schulden moet steken. Toch is dit precies wat veel mensen overkomt tijdens hun vakantie. Je hebt situaties niet altijd in de hand, dus je kunt niet altijd voorkomen dat je bijvoorbeeld ziek wordt, of dat je bagage kwijtraakt. Wat wel een mogelijkheid is, is om een goede reisverzekering af te sluiten. Met een goede Univé reisverzekering kun je heel veel leed besparen. Wij laten je zien wat nodig is om een passende verzekering af te sluiten waarmee je problemen helaas niet altijd kunt voorkomen, maar waarmee je ze wel veel beter kunt oplossen. 

Stap 1: de annuleringsverzekering

Zodra je je reis geboekt hebt, loop je al een risico. Het kan namelijk maar zomaar gebeuren dat je je reis niet kunt gaan maken omdat de omstandigheden veranderd zijn. Denk bijvoorbeeld aan een ziekte die jij opgelopen hebt die het jou onmogelijk maakt om te reizen. Het kan ook gebeuren dat de situatie in het land van bestemming veranderd is. Denk bijvoorbeeld aan politieke spanningen, natuurgeweld of andere problemen. Om al deze redenen is het van belang om een passende annuleringsverzekering af te sluiten. Deze verzekering kun je gebruiken wanneer je je plannen hebt moeten wijzigen. Je kunt dan je reissom, of een deel daarvan, terugkrijgen van je verzekeringsmaatschappij. Ook wanneer je tijdens je reis ineens je vakantie moet afbreken, kun je terecht bij je verzekeraar om de onkosten te laten uitkeren. Kijk even op de site van jouw verzekeringsmaatschappij om te kijken of je voor een kortlopende, die enkel gedurende je vakantie loopt, of een doorlopende annuleringsverzekering die het hele jaar geldig is wilt gaan. 

Stap 2: de reisverzekering

Wanneer je eenmaal een goede annuleringsverzekering hebt afgesloten, kun je gaan kijken naar je reisverzekering. Een reisverzekering stelt je in staat om onkosten waar je tijdens je reis mee geconfronteerd wordt, te laten uitkeren. Uiteraard moet je wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Je kunt je verkering bijvoorbeeld gebruiken wanneer je ergens langer moet verblijven omdat je vervoer vertraging heeft opgelopen. Ook kun je je verzekering gebruiken wanneer je onverwacht ziek bent geworden en je naar het ziekenhuis moet. Loop je ernstige schade aan je spullen op? Dan zorgt jouw verzekeraar ervoor dat jij weer terug naar Nederland kunt gaan. 

Stap 3: personaliseer je verzekeringen

Misschien wel de belangrijkste stap: zorg dat je passende verzekeringen afsluit. Kijk daarom goed naar de voorwaarden van je beide verzekeringen en voeg extra aanvullingen toe. Hierdoor voorkom je dat onkosten niet gedekt worden. Aanvullingen hoeven helemaal niet duur te zijn en dat terwijl ze je heel veel geld kunnen besparen. Kijk daarom even op de site van Univé om te zien hoe je vandaag nog een goede polis kunt afsluiten.